Christophe Reijman

Christophe Reijman is kunstenaar met als specialiteit schilderen en tekenen. Ook fotografie biedt voor hem de mogelijkheden om beelden te registreren die hij de moeite waard vindt om te laten zien aan anderen.

In zijn periode op de academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam heeft hij veel verschillende soorten werk gemaakt, variƫrend van figuratief tot formeel abstract.

Na het formele onderzoek van lijn en vlak heeft Christophe Reijman zich gestort op het tekenen van Bejaarden. Dit kwam voort uit persoonlijke groei en voorkeur van thema. Het woord "Getekend" krijgt op die manier een heel andere lading. Het doel was, en is nog steeds, om 100 bejaarden te tekenen. Dan krijgt de beleving van het tekenen op locatie in het Bejaardentehuis een andere lading, en komt het beeld dus op een unieke en intieme manier tot stand.

Aangezien Christophe de afgelopen tijd zich op zijn baan heeft gestort als docent Tekenen en CKV op het Jac. P. Thijssecollege te Castricum, is er weinig tijd overgebleven om weer werk te maken.

Toch heeft hij de tijd gevonden om deel te nemen aan een nieuw fris project van Haarlemmers: STADstrand de Oerkap. Een deel van de aankleding heeft hij voor zijn rekening genomen, waarvan hier ook een aantal werken te zien zijn.

Daarnaast is hij op het moment bezig met het uitwerken van allerhande nieuwe plannen die te maken hebben met vormgeving en design.

Curriculum Vitae


Opleidingen

2000 - 2005: Academie voor Beeldende Vorming, Docent beeldende kunst en vormgeving, Amsterdam

Solotentoonstellingen

Getekend, De Blinkert, Haarlem, 2006

Een heel ander gezicht, Atlantis Podium, Alkmaar, 2006

Groepstentoonstellingen
Opdrachten
Prijzen
Beurzen
Werken in Openbare Collecties
Performances
Publicaties
Nevenactiviteiten

2005 - nu: Jac. P. Thijssecollege, Castricum

Vertegenwoordiging werk
 

Opleidingen

Academie voor Beeldende Vorming
Docent beeldende kunst en vormgeving te Amsterdam
2000 - 2005

« Bekijk volledig CV  

Agenda

12 mei 2007 - 10 juni 2007
Dat kan mijn neefje ook..

30 juli 2006 - 27 augustus 2006
Een heel ander gezicht

 

Gastenboek

Naam:

Bericht:

Neem de onderstaande code over.vorige reacties

Bob — @danger: graag, en dan ook een teenage creature, waardoor my mistform ultimus eindelijk een volwaardige turtle zal zijn.
4 jaren geleden

Danger — Is het een idee om te tekenen voor wizards of the coast? Creature - Human Senior Citizen^^
5 jaren geleden

John burger — Ik vind vooral die Muurbeschildering erg mooi veel mooie kleuren het schiet er uit.
7 jaren geleden

John Burger — Chris, Echt mooie style. ( nouja style mooie tekeningen want ik weet niet zo veel er vanaf) waarom staat er niet bij dat je ook als andere hoby muziek hebt. Gr john
7 jaren geleden