Yette Rohde-Hassell

Geboren in 1977 te Zweeloo
Actief in Nijmegen

Het thema erotiek staat centraal in het werk van Yette Rohde dat bestaat uit schilderijen, tekeningen, fotos en combinaties hiervan.
Yette benadrukt de kunstzinnige kant esthetiek, verwondering, emotie, etc. en wil hiermee een open blik creeeren bij de toeschouwer.

De inspiratie voor dit werk vind Yette Rohde is de interactie tussen haar en haar modellen. Deze dynamiek zorgt voor intense en sferische beelden die meer dan alleen een mooi plaatje tonen. Yette schildert daar en ergens waardoor haar schilderijen een poetische gelaagdheid hebben. Haar modellen zeggen meer dan eens dat Yette hun ziel weet te vangen.

Yette werkt projectmatig graag samen met kunstenaars uit andere disciplines. Omdat zij niet alleen in haar autonome werk, maar ook in de uitwisseling van kunstdisciplines, de synergie van verschillende technieken zoekt. Dit resulteert in beeldende mimevoorstellingen, performances en community-art projecten.

Voor een impressie van Yettes werkwijze en gedachten achter haar manier van werken kunt U kijken naar het portret dat Jan Leisink voor TV Nijmegen van haar maakte. http:youtu.beO7rrfm04Pns

Yette Rohde werkt fulltime als beeldend kunstenaar in Nijmegen en geeft cursussen Modeltekenen, Modelschilderen, landschapschilderen, basiscursus en Open Atelier Lessen in eigen atelier. http:www.atelierrohde.nl Daarnaast werkt zij in de zomer bij Stichting Buitenkunst en geeft op projectbasis les op middelbare scholen.

Yette studeerde in 2009 af aan de afdeling Fine Art op de Artez te Arnhem. Daarvoor studeerde zij Creatieve Therapie Beeldend van 1997 tot 2001 aan de HAN te Nijmegen.

Curriculum Vitae


Opleidingen

2005 - 2009: artez, fine art, arnhem

1997 - 2001: H.A.N., creatieve therapie beeldend, Nijmegen

Solotentoonstellingen
Groepstentoonstellingen
Opdrachten
Prijzen
Beurzen
Werken in Openbare Collecties
Performances
Publicaties
Nevenactiviteiten
Vertegenwoordiging werk
website: www.yetterohde.nl 

Opleidingen

artez
fine art te arnhem
2005 - 2009

H.A.N.
creatieve therapie beeldend te Nijmegen
1997 - 2001

« Bekijk volledig CV  

Links

www.yetterohde.nl
eigen website

Atelier Rohde
Atelier Rohde, tekenen & schilderen, workshops & cursussen

 

Gastenboek

Naam:

Bericht:

Neem de onderstaande code over.