Rosa Verloop

Geboren in 1965 te Den Haag
Actief in Brabant

Ik maak veelal vleeskleurige nylonobjecten omdat het materiaal zacht, aaibaar en snel te vormen is. Door de bewust gekozen vleeskleurige nylon krijg ik het gewenste organische effect.

Als kunstenaar wil ik geen verhaal uitdragen, de nylonobjecten zijn wie ze zijn en ieder die ze aanschouwt , ervaart ze op zijn of haar eigen unieke manier en die ruimte wil ik juist scheppen.

Ik wil wel de toeschouwer uitdagen om goed te kijken , zich te verwonderen en te voelen van binnen. Sommige mensen zullen met angst en afschuw kijken en andere krijgen juist de drang om het nylon aan te willen raken. Dit zegt veel over de persoon zelf die er naar kijkt. Dat is een waanzinnig gevoel dat ik dat via mijn nylon kan losmaken.

In mijn nylonwerk staan lichaamsdelen van het menselijk lichaam altijd centraal, de nylonobjecten kunnen portretten zijn maar ook alleen herkenbare lichaamsdelen zoals armen, benen, borsten en geslachtsdelen. Nylonbeelden al dan niet met of zonder hoofd.

Tijdens het maakproces van een nylonobject laat ik me leidden door de vormen die het materiaal mij als het ware kado geeft doordat ik in de nylon kneedt en naai met rood naaigaren .. deze vormen ervaart men ( de mens in het algemeen) als misvormingen. Voor mij zijn het vormen met zoveel kracht, kwetsbaarbeid en stilte te samen en zo inspirerend dat ik ze juist laat zijn zoals ze ontstaan en verander daar niks of heel weinig aan.

Tuurlijk glijden als vanzelf ook mijn eigen op dat moment aanwezige gedachten's , levensbeleving en gevoelens er in mee.

De toeschouwer hoeft deze gedachtens en gevoelens van mij niet te ervaren. Dat is voor mij niet van belang mede doordat mijn gedachtens/gevoelens persoonlijk zijn maar wel zeer menselijk. Het zijn verlangens naar vrijheid, lef, aandacht, erotiek, angst , geborgenheid, jezelf willen verstoppen, openheid, kwetsbaarheid en het zijn ...

De nylonobjecten laat ik los als mijn instinct dat mij verteld, daarna gaan de nylonobjecten hun eigen leven leidden.

Rosa Verloop ( 1965)

Curriculum Vitae


Opleidingen

2007 - 2011: Academie der Schone Kunsten , Beeldhouwen, Arendonk/ belgie

Solotentoonstellingen
Groepstentoonstellingen
Opdrachten

Vrij gebonden, Boschparade, Den Bosch, 2010

Prijzen
Beurzen
Werken in Openbare Collecties
Performances
Publicaties
Nevenactiviteiten
Vertegenwoordiging werk
 

Opleidingen

Academie der Schone Kunsten
Beeldhouwen te Arendonk/ belgie
2007 - 2011

« Bekijk volledig CV  

Links

rosa verloop
Mijn site op exto waar ik afgelopen 4 jaar mijn ontwikkeling kwa werk en gedane expositie's bij gehouden heb.

Boschparade
Informatie over een super project waar ik dit jaar 2010 juni aan mee doe .. op deze site ziet u meer informatie over hoe wat en welke tijden de kunsttoer over het water gehouden wordt.

 

Gastenboek

Naam:

Bericht:

Neem de onderstaande code over.