Jeroen Bruggenwirth

Fotografie is voor mij een medium om los te komen van de werkelijkheid en het chaotische waar wij tegenwoordig in leven. Ik kan mezelf verliezen in een landschap. Tijdens het fotograferen hoef ik aan niks anders te denken dan het maken van de foto. Het geeft me een bepaald gevoel van rust waardoor ik de details van een landschap nog beter op kan nemen en dingen zie die anderen misschien niet zullen zien.

Fotograferen staat voor mij bijna synoniem aan ontdekken. Ik voel me vaak een ontdekkingsreiziger tijdens het fotograferen. Ik wil nieuwe omgevingen ontdekken en daarom fotografeer ik ze. Om ze te kunnen delen. Tijdens het fotograferen word vaak mijn aandacht getrokken door opmerkelijke dingen in het landschap die men misschien niet ziet als ze er snel doorheen reizen. Dit zijn wel onderdelen die het landschap maken zoals die is.

Ik probeer deze landschappen te vangen in hun mooiste moment, vaak bij zonsondergang en zonsopgang, wanneer het licht op zän warmst is. Het lijnenspel en vlakverdeling in het landschap zorgt ervoor dat ik er met veel plezier naar kijk. Dit is de grootste reden waarom ik zo aangetrokken word door een rivier. Rivierlandschappen zijn indrukwekkend, ze kronkelen zich een baan door het door hen gevormde landschap

Dit alles bij elkaar maakt mij een fotograaf die graag, net zoals vroegere ontdekkingsreizigers, mensen nieuwe gebieden wil laten ontdekken. Ook bekende gebieden opnieuw interessant maken. Ik geef de mogelijkheid om mensen even stil te laten staan in een nieuw of bestaande omgeving en ze de tijd te geven om te bekijken hoe onze planeet er uitziet.

Curriculum Vitae


Opleidingen

2009 - 2013: Hogeschool voor de Kunsten, Photography, Utrecht

2008 - 2008: Fotovakschool, Fotografie, Apeldoorn

2006 - 2008: ROC de Maere, Fotografie (AV-Productie), Enschede

2013 - 2013: Scott Conarroe, Internship , China

Solotentoonstellingen
Groepstentoonstellingen

Graduation Exhibition Utrecht School of the Arts, Faculteit Beeldende Kunst & Vormgeving, Utrecht, 2013

Opdrachten
Prijzen
Beurzen
Werken in Openbare Collecties
Performances
Publicaties
Nevenactiviteiten
Vertegenwoordiging werk
website: www.jeroenbruggenwirth.com 

Opleidingen

Hogeschool voor de Kunsten
Photography te Utrecht
2009 - 2013

Fotovakschool
Fotografie te Apeldoorn
2008 - 2008

ROC de Maere
Fotografie (AV-Productie) te Enschede
2006 - 2008

Scott Conarroe
Internship te China
2013 - 2013

« Bekijk volledig CV  

Gastenboek

Naam:

Bericht:

Neem de onderstaande code over.