Nadine van Oostende

Mijn meeste werken zijn gebaseerd op de donkere kant van het menselijk brein. Het zijn bepaalde zaken die mij intrigeren binnen dit concept. We kunnen bepaalde type mensen bijvoorbeeld herkennen aan hun gedrag, en kunnen we dat ook aan hun uiterlijk?
Zulke concepten leiden tot uiteenlopend werk van mysterieuze installaties van portretten, tot tenenkrommende filmpjes met een vleugje humor, die toch een gecompliceerd onderwerp aankaarten.

Zo heb ik voor een installatie onderzoek gedaan naar gelaatskenmerken van psychopaten en criminelen. En alhoewel deze groep in tegenstelling tot Lombrosos beweringen uit 1800 geen overeenkomende gelaatskenmerken vertoond, spreken wij bij het ontmoeten van een dergelijk persoon toch van een niet zuiver of fris figuur of zelfs van een engerd. Dit uiterlijk en de koelbloedige blik die wij beweren te zien, heb ik in een installatie van vier portretten weten te vangen. Het kwaad dat wij omschrijven te zien bij een dergelijk persoon, heb ik getracht naar hier te halen. De naam van het werk luidt Facial Features. Op dit moment ben ik bezig meer uit dit werk te halen. De koppen zijn van papier mache, wat zorgt voor een gewenst rauw effect.

Tevens maak ik momenteel abstract/figuratieve schilderijen, gecombineerd met fotoshoppen en collagetechniek. Voorts ben ik in mijn werk altijd opzoek naar een balans tussen afstotend en esthetisch, want kunst bekijk je niet alleen, je moet het voelen.

Curriculum Vitae


Opleidingen
Solotentoonstellingen
Groepstentoonstellingen
Opdrachten
Prijzen
Beurzen
Werken in Openbare Collecties
Performances
Publicaties
Nevenactiviteiten
Vertegenwoordiging werk
 

Opleidingen

« Bekijk volledig CV  

Gastenboek

Naam:

Bericht:

Neem de onderstaande code over.